Der var en gang en lille dreng, der hed Jakob Ellehammer. Ham var der ikke rigtig nogen, der troede på, for han gad ikke gå i skole, og alle sagde til ham, at hvis han ikke lærte noget,ville han ikke blive til noget. Ellehammer selv, han var ligeglad, for han syntes, at skolen den var kedelig, og det var de voksne også, og de havde sikkert glemt, hvordan det var at være barn. Eller også var de bare blevet klogere ;-)

Jakob Ellehammer, han gik den gang rundt og troede, lige som de fleste børn stadig gør det i dag, at alt det han lærte i skolen, det var noget være ligegyldigt bras. Men så en dag, da han var voksen, fandt han på, at han ville opfinde en flyvemaskine. Men ser du, det var lidt svært, for han havde aldrig lært, hvordan han skulle, fordi flyvemaskiner, de var nemlig slet ikke opfundet. Men hvad gør det, for han vidste faktisk allerede noget om fugle og da Vinci, resten, det fandt han selv ud af.

Lektier, de er bare rigtig vigtige at få lavet. Det er de, fordi de giver dig træning, de lærer dig, hvordan du skal bruge din tid, noget som også kræver træning, hvis du gerne vil være læge, advokat eller noget, hvor du skal læse en gang, når du stopper i den klasse, hvor du er nu.

For at det bliver en god oplevelse, skal du sætte dig et sted, hvor du har det godt. Læse opgaven op for dig selv. Strege ord under, du ikke forstår, slå dem op. Du kan også spørge en voksen, men det lærer du ikke så meget af, som at slå op, for på et tidspunkt gider du nemlig ikke slå det op mere, og så vælger du at huske det.

Er lektien så svær, at du kan mærke, du er ved at græde, skal du putte bogen i tasken, gøre noget andet, du godt kan lide, men altid vende tilbage. Hvis lektierne ikke er til dagen efter, så sov på det. Det er vigtigt, at du gør dig klart, hvad er det, som du ikke forstår. For så er det nemmere at forklare din lærer, hvad det er, at du har brug for hjælp til.

Nogle gange kan det være svært at koncentrerer sig. Så må du have hjælp af et æggeur. Det stiller du til ti minutter. Når det ringer tager du et brain break på tre minutter, ikke mere, for så glemmer din hjerne, hvad den var i gang med. ti min og tre min pause, det gør du til du er færdig.

God fornøjelse

PS; du skal vide, jeg har aldrig mødt børn, der ikke kunne lære matematik. Jeg har mødt masser af børn, der syntes, det var svært, eller som bare ikke gad lære det.

Se lige hvad Lille Bjarne og Mormor snakker om på billederne.

HVORFOR SKAL JEG LÆRE ALT SÅDAN NOGET KEDELIGT NOGET?
Ved du hvad, der var en gang en som hed Jakob Ellehammer, han var en stor dansk opfinder. Opfindelser, dem kan man kun finde på, hvis man ved noget. Opfindelser, dem finder man på, når man ved noget, men tænker, der må være noget mere, jeg ikke ved noget om.

Ej, den var lidt svær, var den ikke. Så den korte er, havde Ellerhammer slet ingenting vidst, havde han aldrig kunne opfinde noget. Resten har vi andre lært af ham, og andre, der også fandt ud af noget 😉 Læs lige de billder, som handler om Ellehammer 🙂

Du kan forresten læse meget mere om Ellehammer her http://da.wikipedia.org/wiki/Jacob_Ellehammer 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.06 | 14:39

jeg synes solo taksonomi er en være pose nøder

...
05.03 | 13:38

Spændende - jeg kigger med på din side - og håber du vil kigge på min side på http://storybox.dk/godnathistorier/

...
05.03 | 13:36

Jeg har kigget på dine videoer - spændende - jeg forsøger selv med formen - og savner udfordring og netværk. Lad os følge hinanden og kommenter tak https://www.youtube.com/channel/UCt2_HFNtdb_X_xBld5M4cWw?view_as=subscriber

...
07.02 | 16:33

Fantastiske!

------------------------------
http://www.kviklantop.com/

...
Du kan lide denne side