pris 30 kr https://www.saxo.com/dk/leg-med-viden-et-vendespil-om-sammenhaenge-diversitet_pdf_9788740432725

Foto Maybritt Laisbo

Foto Maybritt Laisbo

Foto Maybritt Laisbo

Foto Maybritt Laisbo

Foto Maybritt Laisbo

Foto Maybritt Laisbo

Foto Maybritt Laisbo

Foto Maybritt Laisbo

Vendespil, hvor der skal findes sammenhænge imellem forskellige diversiteter, og hvor der også er brikker med tomme pladser, så man selv kan lave billeder, kan du få her til 30 kr . Det er en E-bog, så du kan printe brikker ud igen og igen.

 https://www.saxo.com/dk/leg-med-viden-et-vendespil-om-sammenhaenge-diversitet_pdf_9788740432725


Råbjerg Mile er en meget stor klit, en vandrende klit oppe i nord Jylland tæt på Skagen. Den minder meget om et lille stykke ørken, for når du står på klitten og ser dig omkring, så er sandstykket meget hvidt, og sandet utroligt fint. 


Det er da også derfor at klitten vandre, fordi sandet er fint, og fordi der lige på det stykke af Nordjylland er meget vestenvind. Så klitten har vandret fra vest kysten, som er blevet meget stenet, pga at de lidt større sten vejer for meget, og vinden ikke er kraftig nok til at flytte dem.

Lige nu ligger klitten midt imellem vest og østkysten. Hvad tror du der sker med klitten en gang ude i fremtiden?

Nu kunne du måske nok tro, at der ikke er særlig mange dyr og planter i sådan en ørken. Dvs at der ikke var nogen form for diversitet. Men det er der faktisk. Der er selvfølgelig de planter, som stod der i forvejen, inden sandet kom, så en masse grandtræer er ved at blive dækket godt til af sand.

Hvad betyder diversitet?
Hvilken form for diversitet lever grandtræer normalt i? Her skal du nævne hvilke dyrearter der oftes findes, samt hvilke planter og andre træer er  der ofte at finde, der hvor der også vokser grand?

Råbjerg Mile er faktisk kendt for at der findes kødædende planter. Årh tænker du nok, det gad jeg godt at se :-) Det tænkte jeg også, men kunne ikke finde dem. 
Hvor plejer kødædende planter at gro?

Kig på billederne, og på planterne, se om du kan genkende nogle af planterne på plantetavlerne, du ser på de sidste billeder.

Find også selv ud af noget mere om milen. Det kan du gøre ved at søge på den. Du skal også se udsendelsen her http://www.dr.dk/tv/se/danske-vidundere/danske-vidundere-rabjerg-mile 


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.06 | 14:39

jeg synes solo taksonomi er en være pose nøder

...
05.03 | 13:38

Spændende - jeg kigger med på din side - og håber du vil kigge på min side på http://storybox.dk/godnathistorier/

...
05.03 | 13:36

Jeg har kigget på dine videoer - spændende - jeg forsøger selv med formen - og savner udfordring og netværk. Lad os følge hinanden og kommenter tak https://www.youtube.com/channel/UCt2_HFNtdb_X_xBld5M4cWw?view_as=subscriber

...
07.02 | 16:33

Fantastiske!

------------------------------
http://www.kviklantop.com/

...
Du kan lide denne side