Her kan du se det mønster, der blev lavet på computerprogrammet. Der blev taget et billede af det, og bagefter blev det tegnet ind, for så at blive lavet til en perleplade.

Et skib blev tegnet, og så blev perlepladen lagt ovenpå, for så kunne skibet nemt laves.

Der var mange fine ideer. :-)

Her er lavet en rombe, med en masse firkanter i, som også laver et mønster, hvor rytmen er farverne, samt at farverne skifter med at være i midten af firkanten, og i kanten.

Mønstre i matematisk forstand har nogle betingelser, som skal være opfyldt. Hvis du bruger farver eller figurer, skal der være en gentagelse i farverne og figurerne. De skal også være flyttet. I matematik findes der tre slags flytninger:
 
Parallel forskydning, som betyder at du kan "gå skridt" frem, tilbage, op og ned, og du kan godt gøre flere af tingene, som eksempel to skridt frem, og tre skridt op.

Spejling, er hvor du skal forestille dig, at der er en usynlig linje, det kunne være et spejl, du så fra siden. Så hvis du tegner en figur, så skal den være lige langt fra den linje, vi leger er et spejl.

Drejning
, betyder at du drejer en figur, MEN der skal være noget fra figuren, der hele tiden er på samme plads.
Se gulvet inde på Glyptoteket, der er mange flytninger

SJOVE FLYTNINGER

Perleplader, hvis du laver mange af dem, og syntes det er sjovt, så vil jeg lige fortælle dig, at der er rigtig meget matematik i en perleplade.
Kan du selv nævne noget matematik? Prøv lige inden du læser, det som jeg skriver.

Matematik i perleplader: Det er et koordinatsystem,
du tæller meget,
og laver mange flytninger

På billederne kan du se nogle børn, som brugte perlepladerne i en matematiktime. De tegnede et mønster på et stykke ternet papir, og så kunne de bagefter ligge perlepladen over papiret, og sætte perler på.

nogle andre gjorde det dog på en anden måde, de startede med perlepladen, og tegnede det ind på papir bagefter. Og det at de skulle gøre det fra en ting til en anden  ting, gjorde at de brugte meget matematik. 🙂 

Nogle nåede også at tegne på et computerprogram, som lavede broderi mønstre, og så lavede de det på perlepladen bagefter.

SE SJOVE MØNSTRE PÅ NETTET
M.C Escher lavede en masse sjove billder, hvor flytningerogså forekommer. Se på link, og se om du selv kan lave et sjovt mønster
Eller denne med ESCHER 


MANDALA
Kender du godt mandala? Det er også flytninger. Kan du regne ud, hvilkeflytninger, der indgår i en mandala?
Du Kan lige se en mandala tegnet af M. C. Escher

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.06 | 14:39

jeg synes solo taksonomi er en være pose nøder

...
05.03 | 13:38

Spændende - jeg kigger med på din side - og håber du vil kigge på min side på http://storybox.dk/godnathistorier/

...
05.03 | 13:36

Jeg har kigget på dine videoer - spændende - jeg forsøger selv med formen - og savner udfordring og netværk. Lad os følge hinanden og kommenter tak https://www.youtube.com/channel/UCt2_HFNtdb_X_xBld5M4cWw?view_as=subscriber

...
07.02 | 16:33

Fantastiske!

------------------------------
http://www.kviklantop.com/

...
Du kan lide denne side