dette er en tegning af mormors drømmehus. Hun ved godt, skal det blive til noget, ja så skal hun først have pengene. Det har hun ikke. Men hun ved også, hvis nu hun vandt i Lotto, så skulle det bygges, og det vil kræve en arbejds tegning med mål og målestoks forhold. Så hun gik bare i gang, for det er dejligt at drømme :-)

Men når man laver en arbejdstegning, så er du nød til at kunne se huset fra alle vinkler. Mormor har da heldigvis noget papir, der hedder isometri papir, til at hjælpe hende. på et isometri papir tegner du kun lodrette og skrå linjer. og prikkerne på papiret kan hjælpe dig, så linjerne bliver lige. Imellem hver prik er der en cm. Det er rigtig smart, fordi når du måler en cm på det ternet papir, som er det samme som to tern, så kan du nemt måle en cm på skrå, fordi det er det, som der er imellem to prikker.

Her har 4.gul lavet perspektivtegninger. Og det som vi syntes er lidt vildt, er at tegningerne som er i perspektiv virker større i arealet end de tegninger, som er lavet to dimentionelt.....men det er de ikke :-)

Her kan du se alle kategorierne med de forskellige figurer. Det er vigtigt at du husker, at en firkant er ikke bare en firkant, en trekant en trekant eller en cirkel en cirkel, for der findes forskellige firkanter, trekanter og cirkler.

Du er blevet bedt om at tegne dit drømmehus, og når du har gjort det, vil du blive bedt om at måle på huset, samt regne de forskellige arealer. Se på den første tegning, så kan du se, hvilke ting du skal måle og hvor, samt hvilke arealer du skal regne på, for huset skal jo også males :-)

I geometri til beregning af vinkler på store ting, kan du bruge en Jakobstav. Det kunne være du skulle tegne et hus fra virkligheden og ned til en lille størrelse på et papir.
Se lige her hvad er en Jakobstav

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.06 | 14:39

jeg synes solo taksonomi er en være pose nøder

...
05.03 | 13:38

Spændende - jeg kigger med på din side - og håber du vil kigge på min side på http://storybox.dk/godnathistorier/

...
05.03 | 13:36

Jeg har kigget på dine videoer - spændende - jeg forsøger selv med formen - og savner udfordring og netværk. Lad os følge hinanden og kommenter tak https://www.youtube.com/channel/UCt2_HFNtdb_X_xBld5M4cWw?view_as=subscriber

...
07.02 | 16:33

Fantastiske!

------------------------------
http://www.kviklantop.com/

...
Du kan lide denne side