Mobning er børnenes problem, men de voksnes ansvar

Mobning er børnenes problem, men de voksnes ansvar. Husk, at en klasse ikke er et lukket økosystem, det er også ting der sker uden for klassen, der påvirker, hvad enten nogle forældre snakker grimt om nogle af de andre børn i en klasse, eller forældre har sladregrupper, det kan være på facebook, andre sociale medier, eller bare over telefonen. 
Det kan godt være man tror, at ens børn ikke hører det, men de mærker det, og de tager det med hen i klassen.
Rigtig god lille film, der fortæller om dynamikken der sker i børnegruppen

https://www.facebook.com/sammenholdetvinderaltid/videos/730642223978376/UzpfSTE0MjEwNDY3MDE0NDQ5OTM6MjIyNzU4MTM0NzQ1ODE4Nw/?__tn__=kC-R-R&eid=ARDy0fnD8rt62GvEY0jf837 

Det fik mig til at tænke på en gang, hvor jeg til en massage, som jeg havde givet 600 kr for, kom til at fortælle, at jeg er skolelærer, da massøren gerne ville vise lidt interesse.
Det skulle jeg ALDRIG have gjort. I den time hun masseret min ryg, fik jeg alle skolehistorierne om hendes søns skole, og lærerne på den skole, og det var ikke kønt, det hun fortalte. 
Hun spurgte mig ikke rigtig om mit synspunkt, hun læssede bare af. Jeg var helt bims bagefter.
Da jeg havde fået rystet hoved lidt, og samlet tankerne igen fik jeg umådeligt ondt af hendes lille dreng.
Han bliver hver dag sendt hen i en skole, som hans mor tydeligvis var meget utilfreds med. Han bliver hver dag bragt i en loyalitets konflikt, fordi han gerne vil gøre sin mor glad ved at repræsenterer samme holdninger som hende.

Dette kan give sig udslag i, at han har en adfærd der er en protest. Og er han ikke i protest, kan han måske gå rundt og føle dårlig samvittighed, hvis han rent faktisk godt kan lide lærerne, eller sin klasse.
Så kan man jo spørge, hvad nu hvis hun havde ret, med hensyn til lærerne. At de var uduelige, ikke kunne finde ud af det, og meget mere.?
Tja, måske er det rigtigt, eller måske er det bare kemien det er galt med.
Selv har jeg prøvet på en tidligere skole, jeg var på, at i en og samme klasse fik jeg forskellige mail fra forældre, nogle skrev til mig, at de var så glade for, at jeg var deres barns lærer, og andre skrev noget, der var knapt så flaterende. Og med den oplevelse i baglommen, så tænker jeg, at det er ikke til at vide, om en lærer er god, eller dårlig, eller om det bare er kemien.

Men pointen er, og som du sikkert har regnet ud, at forældres holdning til skolen smitter af på børnene, og de tager den med hen i skolen, og den bliver en parameter, der kan pege i god, eller dårlig retning.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.06 | 14:39

jeg synes solo taksonomi er en være pose nøder

...
05.03 | 13:38

Spændende - jeg kigger med på din side - og håber du vil kigge på min side på http://storybox.dk/godnathistorier/

...
05.03 | 13:36

Jeg har kigget på dine videoer - spændende - jeg forsøger selv med formen - og savner udfordring og netværk. Lad os følge hinanden og kommenter tak https://www.youtube.com/channel/UCt2_HFNtdb_X_xBld5M4cWw?view_as=subscriber

...
07.02 | 16:33

Fantastiske!

------------------------------
http://www.kviklantop.com/

...
Du kan lide denne side