Må jeg være med?

Fredags tanker om; må jeg være med?
Tidligere fortalte jeg dig om festen, jeg og tre andre ikke var inviteret med til, og hvordan jeg selv fik mig inviteret ind i varmen.
Tankerne er jo fløjet videre derfra, videre ind i min barndom, fordi jeg stillede mig selv spørgsmålet, blev jeg mobbet, da jeg var barn? Næh, jeg husker det ikke. Jeg husker ikke noget som helst om, at jeg blev mobbet, faktisk heller ikke noget om, at jeg blev holdt uden for, det blev først tydeligt, da jegikke var inviteret med.

Hvad jeg til gengæld kan huske med stor smerte, var at jeg selv gemte mig. Jeg gemte mig fordi jeg var flov. Ikke flov over ikke at være inde i varmen, for jeg følte mig aldrig rigtig hjemme i klassen. Det var nogle ting på hjemmefronten, jeg ikke vil fortælle dig om. Men de ting gjorde, at jeg altid gik rundt og var bange for at blive opdaget. Ting som ikke var min skyld, men ting som jeg tog på min kappe. I dag er jeg et andet sted, men kan stadig tænke på de ting med sorg.

Hvad skulle klasselæren så have gjort, er spørgsmålet jeg stiller mig selv. For de børn, der har det som jeg havde det, de findes der ude et sted. Jeg er sikker på, at jeg møder dem hver dag, men fordi de gemmer sig så meget, får jeg øje på dem hele tiden.

Klassen følte jeg mig som sagt ikke hjemme i, og jeg tror da heller ikke, at jeg den gang gjorde det store indtryk på nogen, så de har vel tænkt, at det var mig der trak mig, hvilket det også var.

Skulle klaselæren så have lavet flere trivselslege? Hvis du spørger mig, som en på 10 år, vil jeg bare sige til dig, jeg ville hade det, for jeg ville føle det som en tvang.
Så hvad ville du råde til at klasselæren gør?

PS; jeg var ikke ensom, jeg fandt nogle veninder i parrallel klassen, som var modige, vilde, sjove, og med dem turde jeg være mig selv, rigtig meget af det selv, jeg er i dag. Du ved, at dette emne; må jeg være med? Ligger mig meget på hjerte. Men jeg er nød til at fortælle dig en vigtig ting, det handler ikke om mobning, det handler om relationer, om de forskellige mennesker vi alle sammen er. Og netop fordi vi er forskellige, og har forskellige ting i bagagen, kan vi ikke sætte ting på formler, og tro at vi kan fjerne ensomhed, mobning, at føle sig udenfor, skam og flovhed med et trylleslag. Det kræver daglig refleksion, daglig forskellig aggeren, og situationsfornemmelse for, hvad er det for et menneske du står overfor, og hvem er du i virkeligheden selv.
Af hjertet tak fordi du læste med. Hvis du kan bruge min tanker til noget, vil jeg blive så glad for respons, det kan være et like, en deling, en mail, eller at du har lyst til at sige det til mig, når vi mødes i virkeligheden.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.06 | 14:39

jeg synes solo taksonomi er en være pose nøder

...
05.03 | 13:38

Spændende - jeg kigger med på din side - og håber du vil kigge på min side på http://storybox.dk/godnathistorier/

...
05.03 | 13:36

Jeg har kigget på dine videoer - spændende - jeg forsøger selv med formen - og savner udfordring og netværk. Lad os følge hinanden og kommenter tak https://www.youtube.com/channel/UCt2_HFNtdb_X_xBld5M4cWw?view_as=subscriber

...
07.02 | 16:33

Fantastiske!

------------------------------
http://www.kviklantop.com/

...
Du kan lide denne side