Byg en skole

Når man sidder hjemme her i lille trygge Danevang, og ikke rigtig altid husker på hvor godt vi har det, så bliver man det, når man, som i jeg, pludselig sidder over for et menneske, der hedder Silke, og som har været i Guatemala og set hvordan folk lever der, og hvordan skoler er noget, der nærmest er ikke eksisterende.

 

Vi ved alle, at hvis et samfund skal lykkes med en udvikling, så er der en del parametre der skal opfyldes. Hvis vi kigger på Marslows bwhovs pyramide, så er en seng, som står et trygt sted, man kan sove, samt mad hver dag, meget vigtige forudsætninger. Og det er desværre ikke alle børn i verden forundt.

 

Helt sådan er det ikke i Guatemala, for her er der masser af børn, der går i skole. De har bare ikke nogen skoler at gå i, så undervisning foregår i naturen.

 

Her i Danmark syntes vi jo, at det er en smule eksotisk at undervise unden for klasselokalet, så den tanke er da også lige den, man får, når det indre billede af børn og lærer går rundt ude i junglen, hvis det da er det, de gør.

Den udendørs undervisning er alle i Guatemala også glade for, men til tider regner det så meget, at det er umuligt at færdes ude.

Så det behov de har, er dybest set et tag at kunne side under.

 

Og det kunne Silke, der gik ind i at lave frivilligt arbejde, godt se burde være en overkommelig opgave, for hvor meget kan et tag koste, når byens beboer selv er med til at bygge skolen.

 

I de byer, hvor der er kommet skoler, der har alle hjulpet til, der hvor de kunne, og dette har haft den bonus effekt, at alle har fået ejerskab til skolen. Og denne følelse har gjort, at børn er meget glade for deres skole, glæder sig til at skulle derhen hver dag.

 

Lærerne ser det også som deres gyldne kald at hjælpe med undervisningen, og få børnene i udvikling. Dette får de selvfølgelig løn for. Men deres arbejds glæde smitter meget af i det lille samfund.

 

Alt det fik jeg fortalt, samt jeg fik at vide, hvis jeg havde lyst til at støtte, eller læse mere, kunne jeg gøre det lige her www.bygenskole.dk

og www.facebook.com/bygenskole 

 

 

 

5/12 2013 var Silke forbi Hellerup skole og det var så godt og fint at hun selv også skrev om det læs med her http://bygenskole.dk/sa-star-man-der-foran-en-6-klasse-pa-hellerup-skole-og-taenker/ 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.06 | 14:39

jeg synes solo taksonomi er en være pose nøder

...
05.03 | 13:38

Spændende - jeg kigger med på din side - og håber du vil kigge på min side på http://storybox.dk/godnathistorier/

...
05.03 | 13:36

Jeg har kigget på dine videoer - spændende - jeg forsøger selv med formen - og savner udfordring og netværk. Lad os følge hinanden og kommenter tak https://www.youtube.com/channel/UCt2_HFNtdb_X_xBld5M4cWw?view_as=subscriber

...
07.02 | 16:33

Fantastiske!

------------------------------
http://www.kviklantop.com/

...
Du kan lide denne side