mobiltelefon i timen, og side konsekvenserne af det

MOBILER SLUKKET TAK!

Hvorfor må mit barn ikke have sin mobil med til undervisningen, den er jo bare på lydløs?

Dette spørgsmål bliver jeg ofte stillet, både af elever, og af forældre til skolehjemsamtaler, på mail eller til forældremøde. For I forældre vil jo så gerne have styr på, hvor jeres dejlige unger er, og så længe telefonen er på lydløs, kan det vel ikke skade? Og er det ikke bare lærerne der er bange for fremskridtet, eller ikke ved nok om, hvordan de kan bruges?

 

Men det forstyrrer, som i forstyrrer, rigtig meget. For telefonen er ganske rigtig lydløs, men stadig en kæmpe opmærksomheds kræver. Hvordan nu det?

 

Jo, kender du selv til, hvis du mærker til et møde, eller hvor du er optaget af noget, hvor det ville være dårlig stil lige at tage telefonen op og tjekke, at du pludselig sidder og kun tænker på, hvem det var, der ringede/smsede? Det gør jeg! Jeg mister fuldstændigt koncentrationen, for jeg sidder og tænker på, bare det nu ikke er min mor, og der er sket noget, eller bare det nu ikke er et af børnene, eller …..osv.

 

Og sådan er børn også. Og det måske i virkeligheden meget mere. Børn i dag er vokset op med mobilen, så den sidder nærmest fast i hånden på nogle børn, særligt teenager. Den er hele deres fundament i forhold til venner, ham den lækre fra syvende osv.

 

Og er dine børn først i den alder, så kan de slet ikke abstraherer fra, hvis de kan mærke, at der har været noget på telefonen.

 

Så er der jo også de børn, der har været udsat for mobil mobning, eller bare på nettet, for der har mange jo også forbindelse via telefonen, de børn vil hele tiden sidde og være rædselsslagen over, om det er endnu en mobbe sms/mail. For børn der er havnet der, hvor de bliver mobbet, kan ikke lade det ligge, nedlægge profil på facebook, for det er nemlig som om, at man så er nød til hele tiden at have en slags kontrol over, hvad mon de andre skriver.

 

Mange elever, som jeg har oplevet det, tager jo pr refleks telefonen,  hvis det er deres forældre der ringer. Og hvis jeg påtaler og irettesætter det, siger de jo, jamen det er min mor. Jeg tror da helt bestemt, at når forældre ringer, så forventer de ikke, at telefonen bliver taget, men at beskeder bliver aflyttet i pausen. Men se, jeres børn har jo en autoritetstro over for jer, så de tager altså telefonen. Og det kan jeg ikke fortænke dem i.

 

Jeg har læst et sted, husker ikke lige hvor, eller også har jeg bare hørt det, men hvis man først er blevet distraheret, kan det tage op til tyve minutter at finde koncentrationen igen.

 

Så slutteligt vil jeg fortælle en lille historie. I en syvende klasse som jeg havde i matematik, der var der også fuld gang i sms, og virkelig gang i den med hvem var lækker, og hvem var man forelsket i osv. En dag blev jeg så træt af hele tiden at skulle påtale, at jeg ikke ville se at mobilen blev brugt under bordet, så jeg samlede alle mobiler ind. Til stor protest.

 

Hvor om alting er, så bad jeg eleverne tælle sammen, da timen var færdig, hvor mange opringninger og sms der var tikket ind på de 1,5 klokketime vi havde haft. Hvad tror du?

 

Siger og skriver over 200! I dag står det lidt mere slemt til, for jeg har kendskab til at fan sider som Justin Bieber sender nyheds feed ud virkelig meget, og det kan de søde unge piger ikke lade ligge.

 

Men kan lærerne så ikke bare samle telefonenerne ind hver gang, tja se, jeg mener faktisk ikke, det er noget vi bør gøre, samt det tager en hel del tid fra den undervisning, som eleverne har ret til. Og den får de ikke på et andet tidspunkt.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.06 | 14:39

jeg synes solo taksonomi er en være pose nøder

...
05.03 | 13:38

Spændende - jeg kigger med på din side - og håber du vil kigge på min side på http://storybox.dk/godnathistorier/

...
05.03 | 13:36

Jeg har kigget på dine videoer - spændende - jeg forsøger selv med formen - og savner udfordring og netværk. Lad os følge hinanden og kommenter tak https://www.youtube.com/channel/UCt2_HFNtdb_X_xBld5M4cWw?view_as=subscriber

...
07.02 | 16:33

Fantastiske!

------------------------------
http://www.kviklantop.com/

...
Du kan lide denne side