I en aflevering skal der nogle ting med, som er obligatoriske. Det er lidt det samme, som når man kører i trafikken, vi er nød til at kende reglerne, så vi ikke kommer til skade. Det samme vil nok ikke ske her, men en lille ting vil dog ske, har du ikke orden på de ting, der skal være orden på, så vil læren blive irriteret, og når den tid kommer også censor. Og det er for ærgerligt at få en lav karakter, når det virkelig gælder, kun fordi man ikke havde taget den tid, det tager lige at lære det, eller fordi man ikke gider, eller bare tænker "jamen hvor svært kan det være?" 
Sådan tænker du selvfølgelig ikke, du tænker på gode afleveringer, på at æbler skal indkøbes, og måske chokolade, så læren kan smøres lidt. 😉
Men har du den orden, der skal til, er du allerede godt på vej til at smører lærens humør, og det gode humør smitter også😀

SÅ HER HVAD DU SKAL HUSKE:
1. Navn øverst på siden, sammen med dato og opgavernes nummer.
2. Opgaven skal altid skrives op.
 Så læren kan se, hvad opgaven går ud på, også selv om hun bare kan slå op i bogen. Det vil vi nemlig ikke bruge tid på. Du selv får også mere overblik.
3. Mellemregninger skal der altid være.
Først og fremmest fordi du selv skal have styr på tallene, ellers så taber du dem, også hvis du er god til at regne i hovedet. Læren kan ikke se ind i dit hoved, og hvis du regner forkert, så kan læren ikke se, om det bare er en lille regnefejl, eller om det er fordi, du ikke har lært det endnu.
4. Mere om mellemregninger
Det er på mellemregningerne, du kan score de høje karakterer, fordi læren og censor til den tid, kan se på mellemregningerne, hvordan du har tænkt. Resultatet alene er ikke genialt, det er din måde at tænke på 😉 samt du kan godt få point for en opgave, hvor det ses, at du bare har lavet en lille regnefejl, men at mellemregningerne er tænkt rigtigt. Det kan du ikke for et forkert resultat uden mellemregninger, der får du nul point.
5.Lidt mere endnu om mellemregninger
Nogen  gange kan du komme ud for at en opgave er lidt svær at give en mellemregning, så skriver du bare en tekst, som forklarer, hvad det er, du har gjort.
6. To streger under resultat, og kun en under et mellem resultat.
Når læren kan se hvor resultatet er, så er det nemmere at gennemskue hele regnestykket. Glem alt om at tænke, at det kan man vel regne ud. For dette er en vigtig regl, der bliver set hårdt på til eksamen, fordi det er unødigt sjusk. Sjusk giver ikke høje karakterer. Så er det sagt.
7. Illustrationer
I alle opgaver med geometri er det vigtigt at huske illustrationerne af de figurer, som opgaverne handler om. Det samme gælder for opgaver med grafer og diagrammer.
8. Enheder
Er rigtig vigtige, så vi ved, om vi regner med bananer eller æbler. Eller sagt på en anden måde, i geometri kan du godt regne med, at der altid er enheder på.

Til slut

Det kan godt være du tænker, alt det kan jeg da ikke huske. Nej men så bruger du bare dette som en tjekliste, når du har lavet en aflevering. For med tiden vil du ikke mere tænke over det, men bare gøre det. Og det vil gøre dette nemmere for hver gang, og du skal ikke bruge en masse tid på at tænke over alt det du skal huske. Jeg er sikker på, at du heller ikke tænker over, hvordan du kører på cykel.

Der er endnu ingen billeder i fotoalbummet.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.06 | 14:39

jeg synes solo taksonomi er en være pose nøder

...
05.03 | 13:38

Spændende - jeg kigger med på din side - og håber du vil kigge på min side på http://storybox.dk/godnathistorier/

...
05.03 | 13:36

Jeg har kigget på dine videoer - spændende - jeg forsøger selv med formen - og savner udfordring og netværk. Lad os følge hinanden og kommenter tak https://www.youtube.com/channel/UCt2_HFNtdb_X_xBld5M4cWw?view_as=subscriber

...
07.02 | 16:33

Fantastiske!

------------------------------
http://www.kviklantop.com/

...
Du kan lide denne side