Det er dejligt at have en bedste ven. Men det er bare ikke nok, hvis man skal spille rundbold. Og det kan også nemt komme til at være for sårbart med kun en ven, for hvad nu hvis man bliver uvenner.

Vi mennesker har sådan en brug for at være med, at føle vi hører til i en gruppe. Gruppen kan være familien eller henne i klassen. Men i klassen kan det godt være svært, for selv om klassen er en gruppe, så er der også grupper i klassen. Og måske er vi med i en gruppe, måske en vi selv har valgt, eller måske en som bare er dem, som på en måde blev til overs.

Og så kan man jo godt om barn gå rundt og ønske sg at være med i nogle af de grypper med de seje. Og det er måske ikke sådan at man altid er inviteret. Eller måske gør man selv nogle ting, som de andre børn ikke forstår, eller også forstår man ikke selv, hvad eller hvorfor de andre gør som de gør.

For man er bare barn med en masse følelser, som ens hjerne ikke er så moden, at den kan reflekterer over, hvorfor eller hvorfor ikke, eller hvad kan jeg gøre, eller gøre anderledes.

Mange gange sker der også det, når vi vover os ud på "farlig" grund, som det jo er, når vi vil danne nye relationer, at vi kan blive afvist. Og det kan bringe vores følelser ned i trusselsfeltet, hvor der findes tre måder at reagere på. Vi kan fryse, hvor vi bliver handlingslammet, flygte, eller gå til kamp.

Musen Metermål taler en del med elefanten Maximus om lige netop de svære ting, og kommer med eksempler, som alle børn kan se sig selv i.

Der findes en masse små film, der hedder" skal vi lege" dem finder du på en playliste her på youtube

Til disse film findes der en malebog der hedder skal vi lege

Der findes også nogle små film på youtube, hvor jeg selv spiller rollerne, og hvor det går lidt mere tæt på. De hedder " Må jeg være med?" og handler om relationsarbejde børn og børn imellem.

Der findes også en youtubekanal der hedder Skrappe fru Larsen. Der lægger jeg kun undervisningsfilm op, som jeg laver., også om andre ting end disse, jeg nævner her.

 Jeg lægger også en slags voksenvejledning op til nogle af filmene "må jeg være med" så du kan hører lidt mere om, hvad tanken bag er, ud over det, som virker oplagt.

Håber du kan bruge det til noget. Lad mig endelig vide det, det vil jeg blive rigtig glad for.

Mange hilsner skrappe fru Larsen alias Maybritt Laisbo

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.06 | 14:39

jeg synes solo taksonomi er en være pose nøder

...
05.03 | 13:38

Spændende - jeg kigger med på din side - og håber du vil kigge på min side på http://storybox.dk/godnathistorier/

...
05.03 | 13:36

Jeg har kigget på dine videoer - spændende - jeg forsøger selv med formen - og savner udfordring og netværk. Lad os følge hinanden og kommenter tak https://www.youtube.com/channel/UCt2_HFNtdb_X_xBld5M4cWw?view_as=subscriber

...
07.02 | 16:33

Fantastiske!

------------------------------
http://www.kviklantop.com/

...
Du kan lide denne side